maanantai 13. toukokuuta 2013

soijaa pukkaa!

Tänään ajeltiin Jennan kanssa tallille hieman jälkeen 11:sta. Ratsureiman haku tuotti jälleen suurta tuskaa: toiveajattelin että näytettäis esimerkillistä mallia kuinka hienosti ulostaudutaan ulos tarhasta, mutta vanha rouva ajatteli ettei hän sieltä monen sadan metrin päästä lähde mutavelliä pitkin kävelemään yhtään mihinkään. Ruoka ja Mantan ruokahalu pelasti tilanteen ja tarhasta päästiin kuin päästiinkin (pitkän ajan kuluttua) pois.

Tavallista harjailua ja täytyy kyllä sanoa että hoitotilanteet sujuu jo hyvin! Enää ei kiukuta, vaikka Mantakin tietää että kohta on taas töitä edessä. Satulan laittokaan enää ei kauhistuta eikä aiheuta suuttumusta (noh, vyön kiristäminen ei ole edelleenkään kivaa).

Virtaakin oli. ravailtiin kahdeksikkoja ja koetettiin taipua. Pientä "jumppasarjaakin" mentiin: neljä puomia, pieni väli ja sitten pienen pieni jalkojen nosto n. 15cm pystyn yli. Tarkoituksenani ei ollut hypätä, ja Mantakin onneksi tajusi että tuon yli pääsee kun nostaa jalkoja hieman vielä ylemmäs.
Laukkapätkiä koetettiin ottaa myös mukaan jokseenkin huonolla menestyksellä; Mantan liiallinen hoppu, takajalkojen laahustaminen ja taipumattomuus näytti varmasti ulkopuolisesta huvittavalta :D

Jennakin rohkeni mamman selkään ja pitkä ratsastuskokemus sai Mantankin menemään upeasti! Tosin alussa hämmensi se tosiasia että Mantalla täytyy mennä hieman pidemmällä ohjalla kuin "normaalilla hevosella". Hieno tyttö siitä vielä tulee kunhan vielä lihaksistoa saisi aikaiseksi. Lopuksi lähdettiin ilman satulaa kävelemään koivukujalle ja Mantakin ilahtui kovasti pienestä maiseman muutoksesta, ehkäpä joku päivä maastoon kävelemään ilman satulaa jonkun kanssa, joka haluaa myös hieman rauhallisempaa menoa :)

Ratsastuksen, selän, jalkojen ja lapojen linimenttauksen sekä venyttelyn jälkeen ei se tarha taaskaan tuntunu enää houkuttelevalta, mutta noin vartin (ruoka)suostuttelun jälkeen pääsi Manta omaan tarhaansa.

Mutta, kuten kulutettu lausahdus kuuluu: "kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa". Olkaapa hyvä. :) Ja kuvista kiitokset Jennalle - kiitos!
alkusipsuttelua...
venyy ja taipuu :)
Jenna ratsailla :)






















6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja on se Manta hieno! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä, ei se vaikuta kyllä ihan ikäiseltään!:)

      Poista
  2. Tosi kiva postaus ja blogi! Liityin lukijaksi:)

    VastaaPoista
  3. Se on sitten sun vikas että mun heppailukuume on noussut D:< Perhana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah :'D teretulemast vaan joku päivä mukaan! mitäs olikos sulla tänä lauantaina jotain menoa/meininkiä?:P

      Poista