torstai 9. toukokuuta 2013

Spa-päivä! :)


kuivattelua ja vuoron odottelua:)
Tänään aamusta haeskelin rouvan vetisen ja savisen tarhan keskeltä ja toin talliin kuivateltavaksi.
Haettaessa joko hevonen oli jo saanut tarpeekseen sateesta (tai toivottavasti vihdoin alkanut taas luottamaan) kun ilman kiukuttelua, ilmeilyä tai irvistystä suostui ilomielin pois tarhastansa ja talliin vietäväksi. Tovihan kuivattelussa menikin, mutta se oli sen arvoista: tänään nimittäin oli hieronta-päivä! :)

Kaiken kaikkiaan 5 tuntia seistyään tallissa (ensin odotettuaan vuoroaan ja sitten ollessa itse hierottavana), täytyy kyllä sanoa että vanha-rouva on harvinaisen pitkäjänteinen! Itse aloin jo käppäilemään edestakaisin kun tuntui että koivet puutuu pystyyn, mutta mamma oli harvinaisen rauhallinen ja suurimmaksi osaksi vain nautti saamastaan hieronnasta.

Manta kyllä käytiinkin korvista - varpaisiin läpi. Aiemmin huomauttamani vasen puoli (katsottuna suoraan edestä päin) oli huomattavasti kireämpi ja jäykempi kuin oikea puoli. Myös takaosa oli hiukan juminen (suurimmaksi osaksi vanhan vamman vuoksi). Nyt sitten aloitetaan "venyttely-kuuri" ja katsotaan joskos vanhuskin vielä taipuisi ratsastaessakin vielä joku päivä johonkin! :)

LISÄKSI, taisin suostua viemään vanhan rouvan 18. päivä lauantaina mätsäreihin ! Hieman kyllä vieläkin epäillyttää koko touhu, sillä Mantahan ei tunnetusti ole "kaikkien kaveri". Lisäksi kun asuinpaikkana on savinen tarha, niin ehkä suurimpana haasteena saattaa olla puhtaaksi saaminen. Tai sitten vain hätäilen suotta syyttä ja kaikki menee hienosti; kaikki paikalla olijat (toivottavasti) selvinnee elossa ...
Mutta kokemustahan sinne ollaan menossa hakemaan, ja toivottavasti osataan käyttäytyä fiksusti :)

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti